Ofislere gelen müşteriler için bırakılacak ilk intiba oldukça önemlidir. Bu sebeple ofislerin düzenli olduğu kadar temiz de olması gerekmektedir. Günümüzün büyük bir kısmını geçirdiğimiz ofislerin temizliği hem fiziksel hem de motivasyon açısından önemli olmaktadır. Çalışanlar, çalıştıkları alanların temiz olmasını ister. Bu sebeple de doğru bir temizlik gerekmektedir. Doğru bir ofis temizliği için 5 temel adım bulunmaktadır.
- Küllük ve Çöp Kovalarının Temizliği
- 20 cm ve 2 Metre Arasında Kalan Alanların Temizliği
- Masada Bulunan Cihazların Temizliği
- Çalışma Masalarının Temizliği
- Zemin Temizliği
Görüldüğü üzere ofis temizliği hizmetleri gündeme geldiği zaman karşımıza son derece hassas bir süreç çıkmaktadır. Platformumuz bu süreci başarılı bir şekilde yönetme kabiliyetine sahiptir.
Küllük ve Çöp Kovalarının Temizliği
Çöp kovasının temizliği yapılırken, çöp poşetlerinin yırtık ve ıslak olmadığından emin olunması gerekir. Küllükler boşaltılacaksa mutlaka çöp kovasının dibine doğru boşaltılmalıdır. Bu sayede küllerin uçması engellenir.
20 cm ve 2 Metre Arasında Kalan Alanların Temizliği
Kapılarda bulunan ve süpürgelik olarak adlandırılan kısımdan başlayarak, temizlik yapan kişinin boyunun yettiği yere kadar olan alanlar silinmelidir. Kapılar, tablolar, panolar gibi eşyalar için farklı ve özel bir bez kullanılması tavsiye edilir.
Masada Bulunan Cihazların Temizliği
Gün içinde sürekli kullanılan eşyaların temizliği hijyen açısından önemli olmaktadır. Telefon ya da kulaklık gibi eşyalar her gün temizlenmelidir. Bu eşyaların temizliği için farklı ve ıslak bir bez kullanılması tavsiye edilir. Bilgisayar ekranlarının temizliği kuru bir bez ile yapılmalıdır.
Çalışma Masalarının Temizliği
Çalışma masası temizliği yapılırken kaldırılabilecek eşyalar kaldırılmalıdır. Bu eşyaların altları ve eşyalar silinmelidir. Silme işlemi sağdan sola doğru yapılmalıdır. Islak bir bezle silme işlemi yapıldıktan sonra leke kalmaması için kuru bir bez ile üzerinden geçilmelidir.
Zemin Temizliği
Ofiste kullanılan zemin eğer halı ise en ücra köşeler bile vakum temizlik yöntemi ile temizlenmelidir. Eğer sert zemin temizlenecekse önce kuru süpürme yöntemi ile kuru temizlik, ardından silme yöntemi ile ıslak temizlik yapılmalıdır.
Tüm temizliğin bittiğinden emin olduktan sonra temizlik eşyaları kaldırılarak kontrol edilir ve ofis temizliği bitirilir. Böylece çalışanlar için hijyenik bir ortam sağlanmış olur.